Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katica torta

2011.08.28

Katica torta

Kép  24 cm-es tortaformába 4 tojásos sárga piskótát sütünk, melybe cukorgyöngyöket keverünk sütés előtt. Kettévágjuk és a felső karimát a képen látható forma szerint három darabra szabjuk.

Töltelék: 3 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor,1 tasak zselatinfix.

Összeállítás előtt a fej részt csokimázzal bevonjuk és a szárnyakat piros ételfestékkel színezett cukormázzal. Cukormáz: kb 3 ek porcukorba 1 mokkáskanálnyi festéket öntünk és jól elkeverjük, hogy sűrű, de mégis folyós mázat kapjunk. Ha híg, cukrozzuk, ha túl sűrű, pár csepp vízzel lazítjuk. Még frissen telenyomkodjuk cukorgyönggyel.

Ráhelyezzük a tejszínhabra óvatosan a felső 3 darabot és megdíszítjük szintén cukormázzal a fejet, bonbon szemeket helyezünk rá. Csápoknak és lábaknak vékony csokoládés ostyarudat használunk, de én nem kaptam, ezért makaróni tésztát bevontam csokoládéval ezzel helyettesítettem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.